Projekat U FOKUSU

Projekat U FOKUSU

AGENDA je od samog početka (od 2007. godine) uključena u programe podrške stanovnicima Gazele a zatim i Belvila, kroz popis Gazele, programe podrške u učenju u Makišu 1, i zatim kroz obuhvat 123 dece iz 5 privremenih naselja (Makiš 1 i 2, Rakovica 1 i 2 i Kamendin). Ove godine (2017.) smo kroz projekat ”U FOKUSU” podržanom od Gradske uprave Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu, nastavili sa pružanjem podrške deci i majkama raseljenim iz Gazele i Belvila, ali ovaj put preseljenim u socijalne stanove u Jabučkom ritu i Orlovskom naselju. Podrška koju kao i do sada pružamo obuhvata  podršku u učenju deci školskog uzrasta, kulturno – edukativne aktivnosti za decu i socio edukativna predavanja za majke i žene.  Izuzetno smo ponosni što smo sa stanovnicima Gazele i Belvila od njihovog prvog pa do sada, nadamo se, finalnog koraka, pružali podršku najmladjima u obrazovanju.

 

Na slikama su prikazane neke socio-kulturne aktivnosti:

Kompjuterska radionica koju smo organizovali za decu u pratnji jedne majke, uciteljice i uz veliku pomoc volontera i velikodušnost IACBGD-a.

Zatim sledi izlet u zoološki vrt uz zahvalnost Beo Zoo vrtu, dvema majkama i volonterima.

Zahvalni smo i Crvenom krstu Palilula čiji volonteri – Prvaci Evrope u pružanju prve pomoći su nas učili toj za život važnoj veštini.

Hvala omladinskom pozorištu DADOV što nam je omogućio da uživamo u divnoj predstavi Oliver Tvist (nekima je ovo bio prvi put).

U Društvenom centru u Borči smo pravili podmetače za čaše u tehnici dekupaž, pevali u horu i izvodili akrobacije na trampolini.

Projekat U FOKUSU

AGENDA, projekat U FOKUSUAGENDA, projekat U FOKUSU

 

AGENDA, projekat U FOKUSU

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =