Projekat SPAAS – Prevencija asocijalnog i antisocijalnog ponašanja

Agenda Center for Family Support

Agenda- Centar za podršku porodici u saradnji sa Zavodom za vaspitanje dece i mladih nastavlja aktivnosti u vezi prevencije asocijalnog i antisocijalnog ponašanja u široj društvenoj zajednici kroz projekat ‘’SPAAS Savetovalište za prevenciju asocijalnog i antisocijalnog ponašanja’’. Projekat je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Projekat je usmeren ka sprečavanju razvoja asocijalnih i antisocijalnih oblika ponašanja i maloletničke delikvencije, ranim detektovanjem prvih znakova, i reagovanjem pre potpunog razvoja poremećaja u ponašanju kao i dolaženjem u sukob sa zakonom, kod učenika osnovnih škola na tritoriji opštine Voždovac.


Planirane aktivnosti u okviru programa su:
•    individualni vaspitno savetodavno terapeutski rad sa učenicima prema individualnom planu za svakog učenika-jednom nedeljno tokom tri meseca,  (Zavod)
•    rad sa roditeljima i porodično savetovanje prema individualnom planu tretmana za svakog učenika (sa upotrebom tehnika i metoda kognitivno bihejvioralne psihoterapije u individualnom i radu sa članovima njihovih porodica, kao i sistemske porodične psihoterapije), (Zavod)
•    radioničarski rad sa grupom učenika u svakoj školi uz primenu tehnike Teatar potlačenih  i  (Agenda)
•    seminar o osnovama primene tehnike Teatar potlačenih sa nastavnicima i stručnim saradnicima škola, radi osnaživanja i sticanja novih metoda i tehnika rada sa decom i mladima, posebno u oblasti opresije i nasilja. (Agenda)


Projekat smo predstavili na okruglom stolu na sajmu knjiga u Beogradu, 27. 10. 2016. na štandu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Agenda Center for Family Support agenda-spaas-best agenda-spaas-dobra gorica-skola milena-spaas milena-zavod spaas-sa-slikom-decaka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − two =