Place where good products meet good programs


Zvezda Beograda za projekat ”U FOKUSU”

ZVEZDA BEOGRADA Nagrada za projekat ''U FOKUSU'

Projekat ”U FOKUSU” je nagrađen ZVEZDOM BEOGRADA. Ponosni smo i srećni zbog nagrade i zahvalni Gradu Beogradu što su naš trud prepoznali i nagradili. Agendi nagrada znači više od jednog uspešnog projekta. Naime, davne 2007. Agenda je radila popis stanovnika Gazele za potrebe raseljavanja. Od 2009. , kada su stanovnici raseljeni u privremena naselja, Agenda je nastavila sa podrškom deciRead the rest of this page »


Projekat U FOKUSU

Projekat U FOKUSU

AGENDA je od samog početka (od 2007. godine) uključena u programe podrške stanovnicima Gazele a zatim i Belvila, kroz popis Gazele, programe podrške u učenju u Makišu 1, i zatim kroz obuhvat 123 dece iz 5 privremenih naselja (Makiš 1 i 2, Rakovica 1 i 2 i Kamendin). Ove godine (2017.) smo kroz projekat ”U FOKUSU” podržanom od Gradske upraveRead the rest of this page »


Omladinski informator

Omladinski informator 2013 Palilula

NAŠE REŠENJE ZA MLADE Agenda, Centar za podršku porodici u partnerstvu sa Crvenim krstom Palilula je realizovala projekat OMLADINSKI INFORMATOR u toku 2012. -2013. godine. Projekat je podržan od strane Telenor Fondacije i Švajcarske Agencije za razvoj i saradnju – SDC. Projektom je obuhvaćeno 23 škole na opštini Palilula. OMLADINSKI INFORMATOR pokrenut je sa ciljem da omogući bolje informisanje učenika o pristupuRead the rest of this page »


Agenda učestvuje na Kick programu u Impact Hubu u Beogradu

Agenda, Centar za podršku porodici

Agenda je odlučila da učestvuje na KICK 2017. programu pre akceleracije u Impact Hub-u u Beogradu kako bi povećala znanje i napravila model za poslovanje našeg budućeg socijalnog preduzeća. Naš program ekonomskog osnaživanja žena, koji je u početnoj fazi, obuhvata obuku siromašnih majki za sticanje veština iz zlatoveza i osnovnog nivoa šivenja. Proizvodi koje želimo da prodajemo su suveniri. Prototipove-uzorkeRead the rest of this page »


Uspešne priče

Outreach programs with Roma woman

L. P. je Romkinja, samohrana majka 3 maloletne devojčice. Došla je sa grupom rođaka iz okoline Lebana pre 9 godina i nastanila se ispod jednog mosta u Beogradu. Smeštaj koji se teško može nazvati kućom je pravljen od dasaka i najlona pronađenih na đubrištu i ima oko 15 kvadrata. Nema pristup vodi, a struju koristi ilegalno. Od pokućstva poseduje pećRead the rest of this page »


Zašto koristimo Teatar potlačenih

Bez obzira na to kojoj kategoriji pripadaju, sva deca navode slične i/ili iste probleme, što potvrdjuje pretpostavku da je nivo potreba –nivo dijaloga i razumevanja.                                       …iz evaluacije Biljana Mihailović, školski psiholog ”Pozorište potlаčenih se sаstoji od pozorišnih rаdionicа i interаktivnih predstаvа i počivа nа pretpostаvci dа svа ljudskа bićа žele i sposobnа su zа dijаlog, а tаmoRead the rest of this page »


Mentorski program za romske studente

Mentorski program za romske studente

Mentorski program za romske studente – Mladi za mlade   U leto 2014. započeli smo program mentorstva pod nazivom Mladi za mlade. Verujemo da jedan od najvećih problema sa kojim se susreću mladi uopšte pa i  romski učenici je nedostatak pristupa socijalnim pravima, uglavnom obrazovanju, kao i nedostatak mogućnosti za akademske rast i razvoj liderskih veština. Ovim projektom smo želeliRead the rest of this page »


Program ekonomskog osnaživanja žena

Kitchen apron

U početnoj smo fazi razvoja programa za ekonomsko osnaživanje žena/majki koje školuju decu a žive na ili ispod linije siromaštva. Zahvaljujući ličnim donacijama žena iz Newton-a, dobili smo 4 šivaće mašine. Naša prva šivaća mašina sada veselo šije u improvizovanom kućerku u Žarkovu. Žene u akciji !!! Za pun razvoj programa nam nedostaju sredstva za profesionalnu obuku majki (kako biRead the rest of this page »


Teatar potlačenih na Aristotle Univerzitetu u Solunu

Na poziv profesora Τασος Αγγελοπουλος , Suzana Kaplanović , trener, je održala pokazne radionice o osnovama tehnike Teatra potlačenih sa divnim studentima Aristotle Univerziteta, odeljenja za Dramu. Učestvovalo je 80 studenata. Bila je to divna razmena znanja, igre i energije. Igrajmo i učimo zajedno !


Projekat SPAAS – Prevencija asocijalnog i antisocijalnog ponašanja

Agenda Center for Family Support

Agenda- Centar za podršku porodici u saradnji sa Zavodom za vaspitanje dece i mladih nastavlja aktivnosti u vezi prevencije asocijalnog i antisocijalnog ponašanja u široj društvenoj zajednici kroz projekat ‘’SPAAS Savetovalište za prevenciju asocijalnog i antisocijalnog ponašanja’’. Projekat je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Projekat je usmeren ka sprečavanju razvoja asocijalnih i antisocijalnih oblika ponašanja iRead the rest of this page »


By purchasing our crafts you are directly supporting education of children live under the poverty line.